Loopbaan....in de gezondheidszorg.

Mijn carrière startte als ziekenverzorger in een verpleeghuis. Op 19-jarige leeftijd verzorgde ik patienten met psycho-geriatrische en somatische klachten. Na vijf jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik solliciteerde bij een particuliere ambulancedienst en werd direct aangenomen - zo ging dat in de jaren '80! Uiteindelijk ben ik doorgegroeid naar de functie van ambulanceverpleegkundige en verpleegkundig specialist acute zorg. De laatste jaren heb ik mij beziggehouden met verdere professionalisering van het vak, door landelijke richtlijnen en protocollen te ontwikkelen in de traumachirurgie en brandwondenzorg.

Loopbaan....in muziek.

Mijn hobby is muziek en geluidsmontage. Ik heb muziek en liedjes geschreven voor 'kroeg en kerk'. Was dan weer als solist, dan weer als toetsenist van een band betrokken bij de uitvoering. In mijn eigen studiootje heb ik voor diverse kleine toneelgezelschappen CD’tjes opgenomen. Ook heb ik eigen stukken geproduceerd waarin ik mijn ervaringen als ambulancebroeder en de daaruit voortkomende vragen en gedachten kwijt kon. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in eigen voorstellingen aan huis, of in kleine setting in de buurt. Mensen bleken erg onder de indruk en moedigden me aan dit voort te zetten. Ik heb zangles genomen om de kwaliteit te verbeteren en geleidelijk aan is het uitgegroeid tot voorstellingen die ik nu geef. Ik vind het mooi hoe ik met mijn eigen geworstel nu anderen van dienst kan zijn!

Zo komen nu, na mijn vijftigste, mijn hobby en mijn werk in de acute zorg bijeen in de kleine theaters!

De juiste balans.....bij elke inzet!

Overgrote betrokkenheid op de patiënten leidt tot gevoelens van geleefd te worden door de praktijk. Teveel distantie vermindert het plezier in het werk. Zowel het een als het ander kan leiden tot gevoelens van overbelasting en burnout. Flexibiliteit en emotionele intelligentie zijn nodig om adequaat tussen distantie en betrokkenheid in de beroepsuitoefening te kunnen variëren.

Bij elk item was het steeds:

''Waarom wil ik het vertellen? Gaat mijn hart hier sneller van kloppen? Dan kan ik het ook goed overbrengen.''