Theater-college!

Bij deze voorstelling komen de kleine theaterzaal en situaties uit de acute gezondheidszorg bijeen. De rode draad is de zoektocht naar een goede professionele houding: ‘een goede relatie wordt gekenmerkt door maximale toenadering met behoud van distantie’. Albert maakt er iets opmerkelijks leuks van: een mix van verhalen afgewisseld met liedjes die levenslessen opleveren. ''Het publiek stelt het op prijs het verhaal in openheid aan te horen waardoor er een zekere breekbaarheid zichtbaar wordt. Dat was best een lastige opgave, want hoe maak je een voorstelling over zaken als leven en dood, kanker, plotseling noodlot....waar je als professional dagelijks mee te maken krijgt. ..''Het doel blijft om de mensen iets mee te geven.''

Albert heeft 1 jaar aan deze voorstelling gewerkt. Die tijd had hij nodig voor het vinden van de juiste toon, liedjes en onderwerpen. Voor zichzelf noteerde hij aan welke eisen zijn masterclass moest voldoen: niet te braaf! Niet belerend! Geen waarde oordeel! Diepgang, maar ook lucht en humor! Show don't tell! De verhalen en aanvullende liedjes moeten het werk doen!

Tevens hebben uitgeverij Marmer en auteur Mariette Middelbeek toestemming gegeven om een aantal verhalen uit het boek ''De mensen van de ambulance'' weer te geven. En daar is Albert best trots op!